Muut organisaatiot

Kuusiokunnissa ja Suupohjassa on tartuttu työvoimapulan haasteeseen ja käynnistetty kaksivuotinen, Alavuden Kehitys Oy:n hallinnoima, Job Well Done -osaajia Kuusiokuntiin ja Suupohjaan -hanke. Hankkeen tavoitteena on tehdä tunnetuksi aluetta ja sen työpaikkoja sekä suomalaisille että ulkomaalaisille työnhakijoille. Uusi, paikallinen työnvälityssivusto osoitteessa www.jobwelldone.fi aukeaa maaliskuulla.

Työvoimapula Kuusiokuntien ja Suupohjan alueella on todellinen ja hankaloittaa yritysten toimintaa. Yhä useammat yritykset harkitsevat työvoiman palkkaamista ulkomailta. Suomi on melko tuntematon ulkomaalaisille työnhakijoille, joten hankkeessa tehdään yhteistyötä kansainvälisesti toimivien henkilöstöpalveluyritysten ja muiden kansainväliseen rekrytointiin liittyvien toimijoiden kanssa. Lisäksi hankkeessa viestitään aktiivisesti alueen vahvuuksista virikkeellisenä, hyvän arjen asuinympäristönä.

Työ- ja harjoittelupaikat esiin

Toiminnan tavoitteena on madaltaa ulkomaalaistaustaisten henkilöiden työhönoton kynnystä ja nostaa esiin hyviä kokemuksia ja toimintatapoja jo toteutuneista rekrytoinneista. Lisäksi varmistetaan yhtenäiset prosessit työperäisen maahanmuuton sujuvoittamiseksi ja paikallinen yhdistystoiminta nivotaan osaksi kotouttamista.

Hankkeessa luodaan kohtaamismahdollisuuksia myös yritysten ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun sekä alueen toisen asteen oppilaitosten kansainvälisten opiskelijoiden välille, jotta opiskelijat löytäisivät harjoittelu- ja työmahdollisuuksia. Uusi, paikallinen työnvälityssivusto osoitteessa www.jobwelldone.fi aukeaa maaliskuulla. Sivuston avulla välitetään tietoa alueen työpaikoista ja viestitään alueesta asuinympäristönä sekä kotimaisille että ulkomaalaistaustaisille.

Hanketta rahoittaa Etelä-Pohjanmaan liitto sekä hankealueen kahdeksan kuntaa. Hankkeen projektipäällikkönä toimii Piia Korhonen, joka on luotsannut alueella aiemmin toteutettua pestuumarkkinat.fi -palvelua.

Leader-toiminnalla tarkoitetaan yhteisölähtöistä paikallista kehittämistä. Sen ydintä on paikallinen ja asukkaiden oma aktiivinen toiminta asuinalueensa ja maaseudun kehittämisessä. Alun perin Leader oli Euroopan yhteisön aloiteohjelma, joka on sittemmin antanut nimensä toimintatavalle. Manner-Suomessa toimii 52 Leader-ryhmää ja EU:n alueella lähes 3.000.

Leader täydentää hyvin Suomen perinteistä kylätoimintaa. Sen kantavia ajatuksia ovat:

  • Alhaalta ylöspäin -periaate. Kotiseutunsa parhaat asiantuntijat eli asukkaat valmistelevat hankkeet ja päättävät niiden rahoittamisesta. Kuka tahansa voi tulla toimintaan mukaan.
  • Uusien toimintatapojen ja menetelmien kokeilu. Tavoitteena on maaseudun elinkeinojen kehittäminen ja työpaikkojen luominen.
  • Resurssien kokoaminen verkostoitumalla pienten toimijoiden kesken sekä yhteistyö yritysten, järjestöjen ja julkisen sektorin kanssa.
  • Erityisesti naisten ja nuorten työmahdollisuuksien ja elinolosuhteiden parantaminen.
  • Kestävä kehitys.
  • Kansainvälistyminen ja alueiden välinen yhteistyö

Lue lisää

 

Tervetuloa MLL Teuva:n järjestämään puuhanurkkaan. Puuhanurkka on avoinna messujen ajan lapsille. Nurkkauksessa mukavaa tekemistä lapsille!

 

 

 

Lue lisää

Leader Suupohjan omistajan- ja sukupolvenvaihdos-hanke

Hankkeen tarve ja tausta
Suupohjan alueella on huomattava määrä yrittäjiä, jotka suunnittelevat yrityksensä myymistä seuraavan viiden vuoden sisällä. Pääosa yrityksistä on pieniä alle viisi työntekijää työllistäviä yrityksiä. Kaikille niille ei löydy jatkajaa suvusta tai henkilökunnasta, jolloin jatkaja on löydettävä muualta. Yrityskauppa on usein monitasoinen ja monivaiheinen prosessi, jossa asiantuntijan apu on niin myyjän kuin ostajankin etu.

Myyntiin tulevien yritysten omistajat tarvitsevat monesti sparraamista sekä yritysasiantuntijaverkoston osaajien apua, että kaupankäynti saadaan vauhtiin. Samoin mahdolliset ostajat tarvitsevat apua yritysten löytymiseen sekä prosessin läpiviemiseen. Omistajanvaihdos-teema kaipaa alueellamme vahvempaa esille tuontia. Hankkeen päätavoitteena on edesauttaa yrityskauppojen syntymistä molempia osapuolia tyydyttävällä tavalla.

Lue lisää

 

SeAMK Maakuntakorkeakoulu on Seinäjoen ammattikorkeakoulun maakunnallista toimintaa. Toimimme Järviseudulla (Alajärvi, Evijärvi, Lappajärvi, Soini ja Vimpeli), Kauhavalla, Kuusiokunnissa (Alavus, Kuortane ja Ähtäri), Kurikassa sekä Suupohjassa (Isojoki, Karijoki, Kauhajoki ja Teuva). Maakuntakorkeakoulu tarjoaa koulutusten lisäksi palveluita yritysten ja elinkeinoelämän kehittämiseen.

Lue lisää

 

 

TEUVA  BONUSKORTTI  

Teuvalaiset yritykset palkitsevat asiakkaansa selvin eduin TEUVA BONUSKORTILLA.
Teuva Bonuskortilla saat bonusalennuksia sekä muita ostoetuja, mm. erikoistarjouksia.

1. Teuva Bonuskortti on asiakkaalle mahdollisimman helppo käyttää.
2. Teuva Bonuskortilla yritykset myöntävät huomattavia etuja, mm. kausittain tai tuote-erittäin vaihtuvia erikoistarjouksia.
3. Teuva Bonuskortilla saa myös liike- tai tuotekohtaisesti vaihtuvia bonusalennusta 1 – 6 %.
4. Bonuksen kertymistä ei tarvitse odotella tilille tai mihinkään järjestelmään, vaan bonuksen saa alennuksena HETI maksaessa. Bonusalennus näkyy ostoskuitin viimeisellä rivillä alennuksena.
5. Teuva Bonus – kortti maksaa asiakkaalle vain 5,- €.  Kun olet ostanut bonuskortin, sen jälkeen sinulle ei tule kuukausi, vuosi- tai mitään muitakaan maksuja. Joten kortin ostohinta voi tulla moninkertaisena takaisin heti ensimmäisellä ostokerralla, esim. bonuskortilla myönnettävän erikoisalennuksen muodossa.

Hankkimalla Teuva Bonuskortin ja keskittämällä ostokset Teuvalaisiin kauppaliikkeisiin sekä palvelualan yrityksiin, säästät rahaa sekä aikaa!

HUOM!  Teuva Bonus yhteistyökumppaneiden tietoja lisätään tälle sivulle 6.3.2020 lähtien sitä mukaa, kun ehdimme jakaa bonuskortit sekä siihen liittyvät muut materiaalit bonusyhteistyöhön lähteville yrityksille. Joten tämä luettelo päivittyy uusilla Teuva Bonusyrityksillä tämän maaliskuun ja kevään aikana.

Huomioithan myös, että Teuva Bonuskortti on UUSI bonusjärjestelmä, jolloin tässä alkuvaiheessa varataan yrityksille tietty aika kehitellä oma bonustarjontansa sekä erikoistarjouksensa valmiiksi.

Jo nyt Teuva Bonuksia sekä erikoisalennuksia myöntävät seuraavat yritykset:

RautaKymppi, Rakennustarvikekauppa
Paussi-Grilli, Maistuvia aterioita
Teuvan Kukka, Kukkakauppa
Softness Oy, Huonekaluliike ja -tehdas
Teuvan Mökki- ja Sorvituote Oy, Saunat ja piharakennukset
Foto-Nisula, Valokuvausliike
Kiuru Tekstiili, Vaatteita naisille, miehille ja pikkulapsille, valikoimassa myös leluja ja toimistotarvikkeita
Perälän Putki Oy, LVI-tarvikkeet – myynti – asennus – huolto
Teuvan Kulmakirppis, Kirpputori – Pyörähuolto – Outlet-tuotteita 
Kauneushoitola – Kemikalio Päivänpaiste
Teuvan Autotarvike, Autotarvikeliike
Ruokapirtti 67 Oy, Ateria- ja pitopalvelua tilauksesta, Maxi-hampurilaiset
LVI-talo P. Kallela Oy, LVI-tarvikkeet – myynti – asennus – huolto
KuntoAura Oy Opintola Bed & Breakfast, Majoitus- sekä matkailualan palveluja
Teuvan Vaatetus, Kankaat – Langat – Käsityötarvikkeet
Toripuoti, Kahvila
Tejuka – lehti, Uutisten ja ajankohtaisten asioiden paikallislehti
T:mi Jarmo Birling, Autokorjaamo ja autohuolto
Nipere Oy, Peräkärryt sekä venetrailerit
Parturikampaamo Riitta Runsala
Jukka Leppäniemi Oy, Kirjanpitoa ja taloushallintoa
Teuvan Kebab-Pizzeria, Pizzat – Kebab – Salaatit

Teuva on vireä ja yrittäjähenkinen kunta. Maatalous on alueella vahvaa ja kylät elinvoimaisia. Paikkakunnalla toimiva TEAK on Pohjoismaiden suurin ja monipuolisin puu- ja huonekalualan koulutus- ja teknologiakeskus.

Ihastu teuvalaiseen maisemaan ja elämäntapaan

Teuvan maisemat ovat luonnonkaunista, silmän kantamattomiin ulottuvaa lakeutta maatilojen maatalouskoneineen ja laitumilla laiduntavine eläimineen. Maaseutu ja pohjalaisuus näkyvät Teuvalla vahvasti myös lukuisissa erilaisissa yleisöä keräävissä tapahtumissa kuten Elolysteillä elokuussa, Kesämarkkinoilla kesäkuussa ja Talvimarkkinoillamarraskuussa sekä Kaarihovin lavatansseissa kesälauantaisin.

Lue lisää

Omakotiliitto koostuu 14:sta piirijärjestöstä sekä noin 230:stä paikallisesta omakotiyhdistyksestä ja vapaa-ajanasukkaiden yhdistyksestä ympäri Suomen. Jäseniä liitossa on noin 70 000. 
Pohjanmaan Piirissä, johon myös Teuva kuuluu, on noin 2600 jäsentä ja jäsentalouksien määrä Teuvan yhdistyksessä on kasvanut vuoden 2022 alusta yli 40%.
Omakotiliittoon kuulutaan aina paikallisyhdistyksen kautta.

Omakotiyhdistys ajaa oman alueensa pientalo- ja vapaa-ajan asunnon ja asunto-osakkeen omistajien ja asukkaiden oikeudellisia, taloudellisia ja yhteiskunnallisia etuja kuntaan päin ja vaikuttaa Omakotiliiton kautta valtakunnalliseen päätöksentekoon. Yhdistys on kutsuttu mm. kunnan kaavoitus-, tuulivoimapuisto- ja liikennesuunnitteluinfoihin. Teuvan Omakotihdistyksessä, joka on toiminut 23 vuotta, on aktiivinen tapahtumatoimikunta, joka järjestää myös erilaista virkistystoimintaa, aktiviteetteja ja tietoiskuja ajankohtaisista asioista ja vie aloitteita kunnan suuntaan.

Yhdessä paikallisyhdistystensä kanssa Omakotiliitto tarjoaa jäsenilleen ilmaista tietoa ja neuvontaa sekä auttaa jäseniään pitämään kotinsa ja lähiympäristönsä hyvässä kunnossa. Omakotiliiton edunvalvontatyön päämääränä on kohottaa omakotiasumisen arvostusta sekä kunnallisessa että valtakunnallisessa päätöksenteossa ja linjauksissa.

Lue lisää

 

Uusyrityskeskus Neuvoa-antava

on Etelä-Pohjanmaalla toimiva aloittaville yrittäjille maksuttomia ja luottamuksellisia neuvontapalveluja tarjoava organisaatio. Uusyrityskeskus Neuvoa-antavan ylläpitäjä on Etelä-Pohjanmaan Uusyrityskeskus ry, joka on perustettu vuonna 1992.

Uusyrityskeskus Neuvoa-antavan maksuttomat palvelut aloittavalle yrittäjälle:

 
Yritysidean arviointi
 
Neuvonta liikeidean kehittämisessä ja liiketoimintasuunnitelman laatimisessa
 
Neuvonta rahoituksessa
 
Neuvonta verotuksessa
 
Neuvonta talouslaskelmien teossa
 
Neuvonta yrityksen ja yrittäjän vakuutusasioissa
 
Neuvonta yrityksen perustamismenettelyssä ja rekisteröinnissä
 
Neuvonta yritysmuodon valinnassa
 
Lausuntoja rahoittajille

LIIKETOIMINTASUUNNITELMA on tarpeellinen apuväline menestyvän yritystoiminnan käynnistämisessä. Sen avulla yritysidea hahmottuu paremmin. Lisäksi se auttaa yrityksen toiminnan sekä kannattavuuden suunnittelemisessa. Lue lisää!

Hankkeen tavoitteena on lisätä alan vetovoimaa, kehittää ruokapalvelualan työnantajamielikuvaa positiivisemmaksi, parantaa koulutuksen ja yritysten välistä yhteistyötä sekä parantaa koulutetun työvoiman saatavuutta ja yritysten rekrytointitarpeiden osuvuutta Etelä-Pohjanmaalla. VeRa-hanke on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama hanke, jonka päätoteuttaja on Seinäjoen ammattikorkeakoulu.  

Haluatko mukaan TeuvaRekry 2023- messuille? Vielä on muutamia näytteilleasettaja paikkoja jäljellä messuille. 

Lisää tietoa ja ilmoittautuminen

Tai ota yhteyttä Yhteys sivulla