Asu ja Elä Teuvalla

Tervetuloa töihin ja asumaan Teuvalle!

Meillä nimittäin töitä olisi kyllä tarjolla! Teuva on pieni kunta Lakeuden laidalla Etelä-Pohjanmaalla. Meillä on vahva pohjalainen yrittäjäperinne ja vakaita menestyviä yrityksiä. Ne tarjoavat mielenkiintoisia työpaikkoja eri alojen osaajille. Yrityksemme työstävät monia materiaaleja: metallia, puuta, muovia, betonia. Meiltä lähtee maailmalle myös salaattia, lihaa, maitoa, perunaa ja viljaa. Veturiyrityksemme ovat erikoistuneet omiin ydinosaamisalueisiinsa ja kehittäneet hyvät kärkituotteet.

Teuvalla on laadukkaat peruspalvelut. Uimahalli, liikuntahalli, kirjasto, kansalaisopisto. Kaksi uutta päiväkotia tarjoaa varhaiskasvatuksen palveluja. Eskari, yhtenäiskoulu ja oma lukio jatkavat koulutuspolkua. Teuvan lukio on laadukas yleislukio, joka tarjoaa opiskelijalle pätevää opetusta ja kilpailukykyisen opintotarjonnan nykyaikaisessa oppimisympäristössä. Lukio toimii moderneissa tiloissa. Tilat vastaavat nykyajan digitaalisuuden haasteisiin.

Teuvan kunta ei ole pelkkä palvelujen tuottaja. Satsaamme voimakkaasti osallisuuteen, yhteisöllisyyden voimaan ja paikallisen elinvoiman kehittämiseen. Toimimme yhdessä kuntalaisten kanssa. Kehitämme osallisuuden mahdollistavia toimintatapoja. Käytämme mm. osallistuvaa budjetointia, jossa kuntalaiset päättävät kehityskohteet. Panostamme aktiivisesti verkostomaisten hankkeiden toteuttamiseen.

Asuminen Teuvalla on luonnonläheistä ja edullista. Asuntoja on myynnissä varsin kohtuulliseen hintaan. Alkuun pääsee toki myös kunnan tai vuokrataloyhtiön vuokra-asunnossa, jotka ovat myös varsin taloudellinen vaihtoehto.

Teuvan luonto ei ole pelkkää lakeutta. Parran alueelta löydät jylhiä maastoja lasketteluun, vaelluksille tai muutoin vain luonnosta nauttimiseen. Myös on meri on lähellä, vain noin 30 kilometrin etäisyydellä.  Lähikaupungeista tärkeimpiä ovat energia-klusteristaan tunnettu Vaasa ja reippaasti kasvava Seinäjoki. Molempiin on matkaa noin 80 kilometriä.

 

Tervetuloa Teuvalle!

 
 
Veli Nummela
kunnanjohtaja
Teuvan kunta
 
 
 

Teuvan kunta palvelee lapsiperheitä monipuolisesti

 

Vapaa-ajalla Teuvalla on paljon tekemistä. Teuvan kirjasto tarjoaa monipuolisia palveluita kaikenikäisille. Kirjastosta löydät muun muassa lukulemmikkien vierailuja, mielikuvitusta kiehtovia satuhetkiä ja asiantuntevaa kirjavinkkausta. Kansalaisopistossa on monipuolista kurssitarjontaa ja Panula-opistossa voi opiskella musiikkia. Nuorisoseuralla on elokuvateatteri, jossa voit nauttia uusimmista elokuvista. Nuorille on oma nuorisotila Klubi. Liikuntaa ja urheilua Teuvalla voi harrastaa monipuolisesti. Kuntosalin ja uimahallin lisäksi on paljon ulkoilumahdollisuuksia erityisesti urheilukentällä sekä Parran ja Pappilankankaan ulkoilualueilla. Eikä tässä vielä kaikki: meillä on paljon tapahtumia ja aktiivista yhdistystoimintaa.

Teuvalla panostetaan kuntastrategian mukaisesti nuoriin ja lapsiin. Tarjoamme laadukasta varhaiskasvatusta perhepäivähoidossa, ryhmäperhepäivähoidossa sekä Pikkusyreenin ja Äystön päiväkodeissa. Esiopetus järjestetään eskaritalolla ja siellä järjestetään myös päivähoitoa eskari-ikäisille. Perusopetusta on saatavilla yhtenäiskoulussa keskustaajamassa sekä Perälän ja Äystön kyläkouluilla. Teuvan lukiossa on muun muassa liikuntalinja, teemaviikkoja ja yrittäjyyskasvatusta.

 

Tule ja koe Teuvan monipuoliset palvelut itse – olet lämpimästi tervetullut!

 

Pia Valtonen

Sivistysjohtaja

Teuva on vireä ja yrittäjähenkinen kunta, jonka maisemat ovat luonnonkaunista, silmän kantamattomiin ulottuvaa lakeutta. Maaseutu ja pohjalaisuus näkyvät Teuvalla vahvasti lukuisissa yleisöä keräävissä tapahtumissa kuten Elolysteillä, Kesämarkkinoilla, TeuvaFest-ukoilmatapahtumassa ja Kaarihovin lavatansseissa.

Kulttuuritalo Orrela tarjoaa näyttelyitä ja tapahtumia ympäri vuoden ja sieltä löytyy myös Teuvan matkailupalvelupiste. Vuosittain järjestettävä Ars Nova Botnica –taidenäyttely esittelee pohjalaista taidetta aina heinäkuun ajan. Taidetta pääsee ihastelemaan myös Teuvan kirkossa, jossa sijaitsee Tove Janssonin harvinaislaatuinen suurteos, Kymmenen neitsyttä –alttaritaulu. Vapaa-ajankeskus Parrassa sijaitsee maailman suurin keihäs, jonka pituus on 26 metriä. Parrassa järjestetään vuosittain Siirrettävien saunojen kokoontumisajot, jollin paikalle kerääntyy tuhansittain saunojia tai saunomisen ystäviä.

Vapaa-ajankeskus Parrassa ja Pappilankankaan ulkoilualueella voi nauttia liikunnan riemusta ja kauniista luonnosta ympäri vuoden. Parran laskettelukeskus – Snowpark Parra on talvella kaikenikäisten laskettelijoiden ja hiihtäjien suosiossa. Alueella on kolme rinnettä/hissiä ja laaja murtomaalatuverkosto. Muinaisvuorten reitistö taukotupineen ja laavuineen kulkee Parrasta Karijoelle, ja vaihtoehtoiset reitit suuntaavat Äystölle ja Pappilankankaalle. Kesällä voi patikoida, marjastaa, pelata frisbeegolfia tai pulahtaa uimaan Parran vilvoittavaan lampeen. Majoittua voi loma-asuntoon tai leiriytyä asuntovaunualueelle.

Teuvalta löytyy viihtyisiä majoituspaikkoja aina hotellimajoituksesta lomamökkeihin. Paikkakunnan kauppaliikkeet ja ruokapaikat takaavat sen, että nälkä ei pääse yllättämään. Parran Luontolaiturissa majoitut esimerkiksi Glamping- teltassa kesäaikaan. Teuvalta löytyy asuntoja moneen lähtöön! Voit valita helpon asumisen keskustassa rivitalossa tai omakotitalossa palveluiden lähellä, mutta rauhaa ja luonnon läheisyyttä kaipaava löytää itselleen varmasti sopivan kodin myös Teuvalta. Katso lisää asumisesta Teuvan kunnan sivuilta tästä!